Tuin

Plaats bloembakken in de tuin

George van Tijmen / november 19, 2017

Niet iedereen heeft een grote achtertuin waarin je naar hartenlust planten en bloemen kunt zetten. Misschien heb je alleen maar een balkon of is je tuin juist helemaal verhard. Wil je dan toch graag planten of bloemen hebben? Kies dan voor mooie bloembakken. Deze bloembakken zijn in tal van modellen te koop en als je eens kijkt op de website van Sierbetononline vind je een uitgebreid aanbod.

Bloembakken in alle soorten en maten

Sierbeton verkoopt bloembakken die geschikt zijn voor verschillende soorten bloemen of planten. Het grootste verschil tussen de bakken is dat de exemplaren die voor bloemen gebruikt worden meestal smaller en wat hoger qua model zijn. Plantenbakken zijn in allerlei maten te koop waarbij je ook kunt denken aan bijzonder grote modellen waar je zelfs een boompje of een struik in kunt zetten. Voordeel van het planten in bakken is dat de wortels niet in de grond doorwoekeren. Een plant in een bak kun je makkelijk verplaatsen en hoef je niet eerst helemaal uit te graven. Als je geen tuin hebt staat het ook mooi om bakken op je balkon te zetten.

Kies voor beton

De bakken worden gemaakt van verschillend materiaal waaronder beton en natuursteen maar ook hout is mogelijk. De bakken zijn allemaal vorstbestendig en kun je dus ook in de winter gewoon buiten laten staan zonder dat ze barsten als het erg koud is. Wat voor bak je kiest hangt met name af van je eigen smaak en beschikbare ruimte maar uiteraard ook van wat je erin wilt zetten. Betonnen bloembakken hebben als voordeel dat ze zwaar zijn en niet makkelijk omwaaien maar ze wateren ook goed af. Beton is bovendien een duurzaam materiaal dat prima gerecycled kan worden. Kies je voor beton dan heb je bakken die lang meegaan en die een mooie sfeer creƫren in je tuin of op het balkon.