wonen

Laat de zon binnen door kattenstaarten

George van Tijmen / maart 1, 2019

Als je ‘s zomers de vliegen buiten wilt houden, maar de vrije doorgang tussen huis en tuin of balkon op mooie dagen niet teveel wilt belemmeren, dan is een vliegengordijn waarschijnlijk de beste optie. Een vliegengordijn vormt een effectieve barrière voor vliegende insecten, terwijl mensen, huisdieren en zelfs zonlicht er zonder veel moeite doorheen kunnen. Als je de keuze voor een vliegengordijn hebt gemaakt, dan moet je het soort gordijn dat je kiest overwegen. Kattenstaarten zijn dan een moderne, goed werkende optie. Lees verder voor de voordelen die het online bestellen van kattenstaarten heeft.

Hoe werken kattenstaarten

Het principe achter kattenstaarten is niet anders dan dat achter andere types vliegengordijnen. Je gebruikt ze om deurposten en raamkozijnen te voorzien van verticaal hangende slierten. Deze slierten moeten voor een goed effect niet te ver bij elkaar vandaan hangen. Als er weinig ruimte tussen de slierten zit, beschouwt een insectenbrein het gordijn namelijk als een solide massa. Het insect zal dan niet proberen via die weg je huis binnen te komen. Kattenstaarten zijn vliegengordijnen van pluche. Door deze materiaalkeuze zien de slierten er een beetje uit als lange staarten van katten. Dit kan een speels effect geven, dat goed past bij de meeste moderne inrichtingen. Het pluche zorgt er bovendien voor dat zowel het gordijn als een deur of raam niet beschadigd, als de slierten van het gordijn per ongeluk tussen een dichtslaande deur klem komt te zitten. Door het zachte maar stevige materiaal zal het gordijn er daarna bijhangen alsof er niets gebeurd is.

Zeer snelle levering

Als je je kattenstaarten online bestelt bij Vliegengordijnencenter.nl krijg je niet alleen een hele goede prijs. Je krijgt vaak ook nog korting op de toch al concurrerende prijs. Daarnaast zijn de verzendkosten laag. Bij bestellingen tot €100 betaal je in Nederland €4,95 aan verzendkosten. Boven de €100 is het zelfs helemaal gratis. Voor bezorging in België betaal je standaard een vriendelijk tarief van €5,95. Als je voor 17:00 besteld heb je het product daarnaast meestal de volgende dag al in huis.